26 september 2023

Herfst bij De Kweldam

Na een heerlijke zomer met alle soorten weer is het ook in de herfst prachtig in het Land van Maas en Waal. Heerlijk om er nog een paar dagen tussenuit te gaan en dit mooie gebied in herfstkleuren te ontdekken. 

16 april 2023

Lente bij De Kweldam!

De fruitbomen staan volop in bloei, de bijen zoemen rondom het insectenhotel, de viooltjes van afgelopen jaar hebben hun zaailingen over het terras uitgestort. En als klap op de vuurpijl lammetjes! En jongen en een meisje, 3 dagen oud, de derde is op  komst. Het dartelt door de wei, maakt al geweldige bokkesprongen, de mama’s hebben het er druk mee en de haan en kippen krijgen af en toe de schrik van hun leven. 

Alles groeit en bloeit, volop genieten dus! (tip: bekijk de video in fullscreen!)

Een mooi nieuwjaar!

4 januari 2023

Een jaar geleden ben ik gestart met het ontvangen van gasten bij De Kweldam. Ik kijk terug op veel mooie ontmoetingen met mooie mensen. Het in de watten leggen van de gasten geeft veel voldoening. Ook dit jaar hoop ik weer veel gasten te mogen ontvangen. 

Wil je dus genieten van al het moois dat het land van Maas en Waal te bieden heeft met als uitvalsbasis een heerlijke plekje waar je rust en ruimte vindt en waar je verzekerd bent van veel privacy, neem dan contact met me op. 

Ik ontvang je graag!

Historische bedrijvigheid in het Land van Maas en Waal

2 augustus 2022

Eén van de vele prachtige, oude familiebedrijven dat het Land van Maas en Waal rijk is; Haneman Biofruit. Dit jaar bestaan zij 100 jaar en op zondag 21 augustus hebben zij een open dag. Een mooie gelegenheid om je verblijf bij De Kweldam te combineren met een bezoek aan dit mooie bedrijf! https://www.haneman.e

Kastelen in het land van Maas en Waal

26 mei 2022

Het land van Maas en Waal heeft een rijke historie. De Ridders van Gelre nemen je mee in de tijd. Toch geweldig om dit ook eens zelf te gaan ontdekken! Onze omgeving heeft heel veel te bieden op historisch, cultureel en natuurgebied!

Nieuw leven dus volop lente bij De Kweldam!

6 mei 2022

Wat is er mooier dan nieuw leven? De kuikentjes zijn uit hun ei gekropen en ook het steenuiltje zit weer in het nestkastje op de hooimijt. Elk seizoen heeft weer iets moois maar de lente is toch wel onze favoriet. Kom jij ook lekker genieten van jouw favoriete seizoen?

Neem gerust contact op.  

Vol enthousiasme starten maar hoe zorg je dat je vindbaar bent?

7 april 2022

De website is al een tijdje in de lucht. Ook zijn we actief op Social Media. Vandaag is het bordje aan het begin van de weg geplaatst. Ook op Google Maps zijn we al terug te vinden!

Hemelvaart weekend; heb jij al plannen?
6 april 2022

Het Hemelvaart weekend zit eraan te komen! Een weekend waarin vaak veel georganiseerd wordt. Een weekend om er eens lekker op uit te gaan. Wat dacht je van Festival Trek in Nijmegen.

Dit is een festival waarbij tientallen mobiele keukentjes een stadspark omtoveren tot een groot openlucht restaurant met veel live muziek, theater en acts. Kijk maar eens op hun site: https://www.festival-trek.nl/

Mooi te combineren met een weekendje bij De Kweldam!

Rust en Ruimte bij De Kweldam

27 maart 2022

Soms zeggen beelden meer dan….

Vroege vogels bij De Kweldam

24 maart 2022

Heerlijk wakker worden, de stilte alleen onderbroken door vogels in het ochtendgloren. Een perfecte start van de dag.

Een kijkje in de omgeving van De Kweldam, deel 2;

Het bos in Berharen, de Kapelberg en de molen.

20 maart 2022

Vandaag Bergharen in de schijnwerpers en al dit moois ligt bij elkaar. 

Het bos in Bergharen kun je vanaf verschillende kanten inlopen, maar mijn favoriet is toch de molen als begin- en eindpunt. Nu nog kale bomen maar dat gaat al snel veranderen want overal zijn al volop tekenen van de lente te zien, te voelen én te horen. De Kapelberg is een unieke plek op het hoogste punt (21,3 meter) van het Land van Maas en Waal (mariakapelbergharen.nl) 

Met de fiets, een fijne wandeling of met de auto; dit alles ligt op zo’n 4 kilometer van De Kweldam.

Een kijkje in de omgeving van De Kweldam;

Kasteel Hernen

11 maart 2022 

Na een mooie fiets- of wandeltocht vanaf De Kweldam kom je bij Kasteel Hernen. Dit is een omgrachte middeleeuwse burcht met unieke overdekte weergangen. In de directe omgeving liggen mooie bossen en lanen, graslanden, oude rivierlopen en een molen.

Op dit kasteel is onder andere ook de serie “Floris” opgenomen. Laat je meenemen door een gids tijdens een themarondleiding vol bijzondere, interessante, leuke en boeiende verhalen en feiten. Er wordt van alles georganiseerd. Kijk maar eens op hun website: https://hernen.glk.nl 

 

 

Sunset March

27 februari 2022

Sunset March is een dagelijks eerbetoon aan de geallieerde soldaten die hebben gevochten voor de bevrijding van Nederland, in het bijzonder aan de soldaten die daarbij zijn omgekomen. In 2013 voltooide de gemeente Nijmegen de bouw van een nieuwe stadsbrug genaamd Oversteek. Het werd gebouwd in de buurt van het gebied waar leden van de Amerikaanse 82nd Airborne Division op 20 september 1944 de rivier de Waal overstaken als onderdeel van Operatie Market Garden. Achtenveertig geallieerde soldaten kwamen om tijdens deze ‘Waaloversteek’. De recent opgeleverde brug is voorzien van 48 paar bijzondere straatverlichting. Bij zonsondergang worden deze sets straatverlichting paar voor paar verlicht in een langzaam marstempo. De totale duur van de verlichting van al deze straatverlichting is bijna 12 minuten.

Elke avond loopt een militaire veteraan, de veteraan van de dag, de Sunset March bij zonsondergang. Terwijl de lichten worden aangedaan, loopt de veteraan in tempo mee met de lichten die worden aangestoken. De veteraan is te herkennen aan zijn of haar baret, het insigne van de veteraan en zijn of haar persoonlijke medailles.

Nijmeegse Vierdaagse bij B&B De Kweldam!

20 februari 2022

Heb jij je ook ingeschreven voor de Nijmeegse Vierdaagse, the Walk of the World? Alles ziet ernaar uit dat het dit jaar door kan gaan! De Kweldam is een fijne plek voor 1 á 2 personen om goed voorbereid aan deze mars deel te nemen. Neem contact op voor de vele mogelijkheden die wij in deze week te bieden hebben.

 

Lente bij B&B De Kweldam!

14 februari 2022

Het is nog wat vroeg, maar de eerste tekenen van de lente zijn er al. Behalve de bloeiende krokusjes en sneeuwklokjes worden stiekem de dagen ook al wat langer. Tijd om er eens een paar daagjes tussenuit te plannen! Heerlijk genieten van de ontluikende natuur om je heen op de fiets of tijdens een wandeling.